2013. október 3., csütörtök

Jezra Matthews plus size modell - Pluszos Szépségek interjú

Ciao Bella,


Nagyon szeretem nem csak fotók feltöltésére, hanem keresgélésre is használni az Instagramot, hiszen naponta új arcokat fedezek fel a plus size divatélet palettáján. Így találtam rá Jezzy-re is, aki feltörekvő plus size modell és az outfit posztjai mellett nagyon megtetszettek a motivációs üzenetei, amiket megoszt Instagram oldalán. Már a képek alapján világossá vált, milyen fontos számára az önbizalom és az egészség, így ideje volt, hogy közelebbről is megismerjem és Ti is.


 
Cupcake&Pearls: Amint látom az oldaladon, fontos számodra, hogy másokat is pozitív életszemléletre inspirálj!


Jezra Matthews: Így van, hiszen az, hogy plus size modellkedésre adtam a fejem egy cél érdekében történik: szeretném felhívni mások figyelmét is arra, milyen fontos, hogy elfogadjuk és szeressük magunkat. Nem tudom elképzelni magam előadóként egy pódiumon állva, sokkal inkább a képes üzeneteimmel szeretném inspirálni az embereket. Különösen a fiatal lányokat, hogy elhiggyék, semmi gond nincs azzal, ha kicsit nagyobb a combjuk vagy felszalad némi úszógumi, hiszen Isten különbözőnek teremtett minket. Végülis ki akarna egy másik ember másolata lenni, hiszen még az ikrek sem teljesen egyformák, te miért akarnál máshoz hasonlítani? (felnevet)


C&P: Teljesen egyetértek – miért is lennél másolat, hiszen eredetinek lenni sokkal jobb! Mesélj picit modell karriered kezdeteiről!

J.M.: 2 évvel ezelőtt kezdődött s minden fotó egy üzenet önmagunk fel-és elismeréséről, hiszen a pozitív testkép hirdetése nekem fontosabb, mint hogy szimplán csak ruhákat mutassak be a kamera előtt pózolva. Imádom a modellkedést és örülök, hogy sikerült egy fotósnak meggyőznie pár felvétel elkészítéséről, ami mára a modell portfólióm építéséig vezetett.

 
C&P: Hogy vélekedsz a „plus” szócskáról – szükséges vagy egyszerűen csak hívjunk modellnek?


J.M.: Egyszerre kedvelem és utálom, hiszen vegyük például a Plus Night Out rendezvényt – a teltebb nők boldogan elmennek, hiszen tudják már az elnevezésből, hogy ez egy nekik szentelt esemény, ahol felszabadultan érezhetik magukat más telt nők társaságában. Másrészről pedig egyesíteni kellene a divatot, beleértve a plus size szekciót is, hiszen egy plus size model ugyanolyan, mint egy vékonyabb társa csak picit többet lehet fogni rajta (felnevet)

C&P: Ha már szóba került, mesélj a Plus Night Out-ról, hiszen Te is részt vettél rajta!

J.M: A Plus Night Out egy remek kezdeményezés, hiszen a plus size tervezők bemutathatják legújabb kollekcióikat, amiket hús-vér nőkre terveztek és a résztvevőknek remek alkalom ez új ismeretségek kötésére. Nagyon jól éreztem magam, hisz imádom a divatot és jó volt iránymutatást kapni az elkövetkezendő trendekről. A modellek kiváló munkát végeztek, jó érzés volt ennyi vidám és önbizalommal teli nő közt lenni. A plus size divatvilágból ismét találkozhattam régi arcokkal és új ismeretségeket is kötöttem.


C&P: A modellkedés mellett mivel foglalkozol?


J.M.: HR-esként kezdtem a pányafutásom, jelenleg pedig egy főiskola diákjaival foglalkozom, ám minden álmom egy tanácsadói pozíció, jelenleg is pszichológiát tanulok e cél érdekében. Különösmód szeretnék fiatal lányoknak segíteni, amit már el is kezdtem Facebook oldalamon, hiszen rengeteg emailt kapok anyukáktól is, akik lányukkal kapcsolatban kérik segítségemet.



C&P: Milyen tanácsot adnál azoknak, akik olvassák ezt a cikket és nincsenek még kibékülve magukkal?

J.M.: Önmagunk elfogadása nagyon fontos és az nem segít, ha folyton csúnyának nevezed magad. Inkább töröld ki ezeket a gondolatokat és csakis a pozitívra koncentrálj: írj egy listát azokról a külső és belső dolgokról, amiket szeretsz magadban. Azt hiszem, ez egy jó kezdő lépés lenne!

 
C&P: Hol lesz Jezzy pár év múlva, hogy látod a jövőd?


J.M.: Másokat ösztönöz egy jobb életre! Szeretném tanácsadóként közbeutazni a világot és lányok ezreinek segíteni, hogy boldogabb életük lehessen. Hiszen csak egy pici biztatás kell és előbújnak a csigaházukból!

C&P: Mi a véleményed a divat fontosságáról? Milyen a Te stílusod?

J.M.: Lezser és kényelmes de persze szeretek szépen felöltözni, szűk ruhába bújni jó nagy magassarkúval. Vicces, de a legfontosabb kiegészítőm nem egy óra vagy ékszer, hanem a mobilom, anélkül nem mozdulok ki a lakásból (felnevet). A smink nem olyan fontos, ma például nincs rajtam, mert később egy profi sminkeshez megyek, de nem éreztem magam frusztráltan munkába jövet alapozó vagy szempillaspirál nélkül sem!

C&P: Mint Pluszos Szépség, mely belső érték számodra a legfontosabb egy nőben?

J.M.: Szeretem azokat a nőket, akikben kellő önbecsülés van – nem a beképzelt, pökhendi stílusúakat, de igenis, hogy egy nő legyen tisztába az értékeivel és legyen büszke rájuk! Az önbizalom roppant szexi!

C&P: Te ebben nem szenvedsz hiányt, amit jó látni! De hogy állsz a negatív hozzászólásokkal?

J.M.: Mindig is lesznek olyanok, akik nem kedvelnek, de már elég vastag a bőröm és kellő önbizalommal rendelkezek így nem engedem, hogy pár negatív megjegyzés befolyásolja azt, amit magamról gondolok. Sokan nincsenek kibékülve magukkal, ezért megijednek, ha egy olyan nővel találkoznak, mint én, aki boldog a bőrében. Aztán persze megpróbálnak lehúzni de végül egy dolog számít csak: én szeretem azt a nőt, aki vagyok! A minap egy kétségbeesett levelet kaptam egy nőtől, akit folyton kövérnek hív a férje. Azt tanácsoltam, menjen el vásárolni inkább a barátnőjével, találja meg az alkatához leginkább passzoló darabot hiszen a legfontosabb az, hogy ő maga jól érezze magát.

C&P: Maximálisan egyetértek! Köszönöm, hogy megosztottad velem a történeted és hálás vagyok, hogy támogatod a Pluszos Szépségek projektet!

A 28 éves modellel folytatott beszélgetésem alatt két szó jutott eszembe: béke és szeretet. Minden szava egyfajta lelki békéről árulkodott, hiszen megbékélt önmagával s az őt körülvevő világgal – egy keserű megjegyzés sem hagyta el a száját. Ami igazán ösztönzően hatott rám, s még meg is nevettetett az a fiatalkori Jezzy, aki vékonyka volt, akárcsak én s tini korában ő is felszedett pár kilót. De ahelyett, hogy elkeseredett volna, boldog volt, hogy végre rajta is állnak valahogy azok a ruhák, amiket husisabb unokatestvérein irigykedve nézett korábban. Nem emlékszem ilyen Pluszos Szépségek történetre, amikor valaki vágyott volna arra, hogy teltebb legyen, ahelyett hogy fogyókúrába kezdett volna. Az egészség fontosságát persze kihangsúlyozta beszélgetésünk alatt, ő például mindenhová gyalog megy, ha teheti.

Jezra egy igazi Pluszos Szépség, aki másokon segít, hogy elfogadják és megszeressék a testet, amiben élnek. Óriási empátiája van, nagy szíve ami minden szaván érződött. És végre egy hozzám hasonló Pluszos Szépség, aki a lapos talpú cipőket szereti! Persze kedveli a teletalpú és platform cipőket is, de egy hosszú nap megpróbáltatásainál a lapos cipellőre esküszik ő is!

Örülök, hogy megismerhettem és hiszem, hogy még sokra viszi, körbeutazza a világot és sok erőt, hitet és bátorítást ad majd másoknak is!

 

Jezzy Facebook oldala: KLIKK IDE

Instagram: @Jezrammodel


Csók, puszi, pá édeseim

Zsuzska

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése