2013. július 29., hétfő

Hangsúlyos Tribal vagy minimalista Simplicity? Karman Jewelry kampányfotók!

Ciao Bella,

Múlt héten meghívást kaptam a Karman Jewelry kampányanyagának bemutatójára ahol persze szemügyre vehettük Orsi legújabb alkotásait. Úgy gondoltam, a sajtóanyag mellett valami személyessel tenném "Zsuzskássá" ezt a beszámolót.
 
A tervezővel, Kármán Orsival



Orsival év elején ismerkedtem meg, Farkas Évin keresztül, bár a személyes találkozóra még várnunk kellett pár hetet. Januárban ugyanis készített nekem egy fülbevalót, amit aztán a Glamour gálán viselhettem, de személyesen csak pár héttel később tudtam megköszönni kedvességét. Már az első pillanatban magával ragadott Orsi pozitív és roppant vidám személyisége, közvetlensége és a szakma iránti alázata. A munkáiban a játékos könnyedséget szeretem, az apró de mégis egyedi részleteket és a sokszínűséget - amit a kampányfotók kiválóan bemutatnak. Nehéz lenne dönteni, vajon a hangsúlyos Tribal vagy a minimalista Simplicity áll hozzám közelebb - egyszerűen mindet szeretem!
Íme  a kampány fotói és maga a Karman Jewelry, Orsi szavaival:


A szép dolgoknál csak egyet szeretek jobban: szép dolgokat létrehozni. Játszani, kísérletezni a formákkal, színekkel, anyagokkal, struktúrákkal. A lehetőségek végtelensége magával ragad, sosem születik két egyforma darab. De nem is lehetnének egyformák, hiszen végső formájukat, jelentésüket akkor nyerik el, amikor valaki viseli őket. Ettől lesz az alkotás még izgalmasabb: minden ékszer minden alkalommal újjászületik, mikor valaki felveszi őket.

Mielőtt itthon ismertté váltak volna, ékszereim a világ számos tájára elkerültek: többek között Amerikába, Ausztráliába, Japánba, Svájcba, Hollandiába, de még az egzotikus Martinique szigetére is. Az online shop mellett ma már a MonoFashion Shopban és az OurStyle Boutique-ban is kaphatóak az ékszereim, és hamarosan a Retrock Deluxe-ban is kaphatóak lesznek. 

Munkám fontos vonulata a magazinokkal, stylistokkal, fotósokkal való együttműködés is.  Szívesen tervezek adott szettekhez, sőt, személyre szabottan is. Így egyre több érdekes divatanyag, editorial születik,  sőt, előkészületben van néhány nagyobb szabású közös munka is.

A Karman Jewelry így elérkezett arra a pontra, amikor indokolttá vált egy image kampány. Az ismertség növelése mellett jó alkalom ez egyfajta összegzésre is: szeretném bemutatni a márka sokszínűségét, amely stílusban, hangulatban, anyaghasználatban, technikákban egyaránt megnyilvánul.

A kampány létrehozásban egy olyan csapattal dolgozhattam együtt, akik fantasztikus kreativitásukkal és szakértelmükkel rengeteget tettek hozzá a saját elképzeléseimhez.
 
 
Farkas Évi most fotósként állt a kamera mögé. A Marie Claire Magyarország divatszerkesztője, Laczkó Mónika mutatott be minket egymásnak, és az ismeretségből egy pillanat alatt barátság született.  Évi világlátott szemléletmódja, fiatalos lazasága és vagánysága igazi felfrissülés volt számomra. A styling Molnár Anikó fantasztikus munkája. Csodás ruhaválasztásai engedték érvényesülni az ékszereket, különös tekintettel azok formavilágára, stílusára, színeire. A sminkeket Kiss Csilla készítette, és eredeti ötleteivel, egyéni látásmódjával nagyon sokat hozzátett az összképhez. Modellünk, Kiss Anna Júlia (ArtModels), hihetetlen metamorfózisokat mutatott nekünk. Harcos amazonból érzéki nővé, majd kislányosan szelíd, éterien szépséges angyallá változott. A fotózásról a werkképeket és a werkfilmet Piroska András készítette, aki lelkesedésével és kreativitásával járult hozzá a közös sikerhez.
 

 
Friss, dinamikus, erőteljes képanyag született. Remélem, legalább olyan szeretettel fogadjátok, mint amilyennel készítettük!

Fotó: Farkas Éva

Modell: Kiss Anna Júlia - ArtModels

Art Director: Kármán Orsi

Styling: Molnár Anikó

Smink/haj: Kiss Csilla

Video/werk fotók: Piroska András

 
SIMPLICITY
 
Extravagáns, erőteljes kiegészítők az elegáns, letisztult stílus kedvelőinek. Fémes, ezüstszínű elemek jellemzik, egyszerű vo-nalvezetésű dizájnokkal. Képeinken a városi nő kontextusában jelenítettük meg a Simplicity kollekciót: így lettek a szettek egy-szerre nőiesek és erőt sugárzóak.


 
 
 
 
 
 
FOLDED
A színes selyem a különleges hajtogatási technikának köszönhetően geometrikus struktúrákba rendeződik, így egy meglepő, játékos összhatást eredményez. 
A Folded kollekció darabjait képeinken a modern folklór eszköztárába illesztettük be. A hagyományos népi viseletek hangulatvilágát a mixelt mintahasználattal és a geometrikus kiegészítőkkel ötvöztük. 
 
 
 
 
BUBBLE
A tökéletes forma, a játékosság megtestesülése: a gömb. Az üveg álomszerű könnyedsége, a buborék bolondossága a gyerekkor felhőtlen boldogságát idézi. 
Ezért képeinken a minden nőben ott rejlő kislányt idéztük meg: a  60-as és 70-es évek fagylaltszíneit, babydoll-szerű ruháit remekül kiegészíti a fekete-fehér csíkok játékos szabályossága.
 
 
TRIBAL
A természettel való harmóniában gyökerező erőt és bölcsességet jeleníti meg a kollekció, amelynek darabjai fából, termésekből, kagylókból készültek. Az összetett struktúrák, a bonyolult fűzési technikák, a fém, üveg, selyem teszik modernné az összhatást.
Képeinken azt a modern városi nőt jelenítettük meg, aki ebben az új világban is megőrizte az ősi tudást és erőt.
 
 
 
WARRIOR
Extravagáns, különleges kollekció, amely a harcosok páncélzatának elemeit idézi az extrém, mellvért-szerű testékszerrel, a csomózott selyemszalagokkal, a bőrrel, préselt filccel, hematittal, Swarovski kristályokkal.  
Fotóink a kettősséget fejezik ki: a törékeny nő, akiben ott lakozik a félelmetes, barbár harcos is.
 
 
 
 
Az ékszerek megvásárolhatók a MONO Fashion Shopban, az OurStyle Boutique üzleteiben, és hamarosan a Retrock Deluxe boltjában is. Az online shop címe: karmanjewelry/etsy.com.
 
 
A kampány további képeit a Karman Jewelry Facebook oldalán is megtaláljátok: ITT
 
karmanjewelry.com
 
Ti tudnátok választani?
 
Csók, puszi, pá édeseim
Zsuzska

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése