2013. február 5., kedd

Click, click, click, flash!

Ciao Bella!


A napokban olvastam egy fotós érdekes elmélkedését a teltebb lányok kamerafélelméről és elgondolkodtatott engem is, hiszen nekem is van hasonló fóbiám. Én azt szoktam mondani, 3D-ben jobban mutatok, mint a képeken :) Persze közrejátszik a maximalizmusom is, és olykor túlságosan kritikus vagyok magammal - például meggyőződésem, hogy szemből kimondottan "dinnye" formájú a fejem :)) 

Gondolom, ezzel az érzéssel nem vagyok egyedül - hiszen tapasztaltam már barátnőkön, hogy a közös buli alkalmával készült képek láttán erősen megoszlanak a vélemények. Hiszen én rájuk nézek és SZÉPnek látom őket, mert a pillantásomban benne van a szeretet, a kedves emlék érzése és a hozzájuk fűződő viszonyom érzelmei. 

Ugye Te is voltál már úgy egy-egy kép kapcsán, hogy előbb feltűnt, milyen vastag a karod a fotón s nem a meleg ölelés és szeretet volt az első gondolatod? Vagy inkább a vastag nyakad (urambocsá' tokád) tűnt fel elsőként ahelyett, hogy a kép készültekor átélt vicces helyzet jutott volna eszedbe?

Életünk során folyton változunk és ez a kilók számával sincs másképp. Attól félsz, középiskolai osztálytársad mennyire sokkolódik majd, ha meglát egy "cenzúrázatlan" képet rólad Facebookon, amin meglátszik, mennyit híztál gimi óta? Van egy még sokkolóbb hírem: mi van, ha azt látja majd a képen, milyen jól érzed magad, mennyire önfeledten szórakozol épp a családoddal, barátaiddal?

Talán Téged zavar a vastag karod, a hasadon felgyűlt hurkácskák, a hátsód terebélyes mérete vagy a combod vastagsága, de hidd el, a családod és a barátaid szeretetteljes pillantása nem ezekre a részletekre figyel - sokkal inkább RÁD, a NŐ-re, akit szeretnek, aki fontos nekik! A lányra, a testvérre, a feleségre, az anyára, a barátnőre - akit minden hibájával együtt elfogadnak és szívükbe zártak! Egy szerinted rosszul sikerült fotó mit sem vesz el személyes varázsodból és értékes kapcsolataidból!

Most pedig kérek egy mosolyt, hiszen én ma is szépnek látlak!

Csók, puszi, pá édeseim
Zsuzska

IN ENGLISH

Ciao Bella,


Recently I came across an article written by a photographer about how curvy people do not like to be photographed and it made me thinking as sometimes I have the same phobia. I often say I look better in 3D - which is partly due to my perfectionism and I am usually too critical when it comes how I look. For instance, I am convinced to have a "melon" face when photographed from the front :)

I guess I am not the only one feeling low - as already seen on my girlfriends' faces when we check pictures from the last party. When I look at them I see them BEAUTIFUL as I have all emotions towards them, all happy memories in my eyes of that particular event.

I am sure it sounds familiar to you as well to recognize your big arms first instead of the warm hug seen on the picture or your double chin is the first to be spot instead of the memory how hard you laughed?

During our years we constantly change - also our shapes. Are you afraid that when an ex-classmate sees your "uncensored" Facebook pictures s/he will point out how much you gained over the years? Let me shock you: what if s/he rather notices how happy you are with yourself and how much you enjoy spending time with your friends and family?

Maybe it is only you who can be bothered by your big arm, your chubby stomach, your growing ass or your thick thighs but believe me, the look filled with love from your friends and family see something else: YOU, the woman who is important for them and whom they love so much! They see the daughter, the sister, the wife, the mother, the girlfriend - whom they accept with all her flaws and keep her in their hearts! A "bad" picture does not take away any from your charm and valuable relationships!

And now please smile because I see you beautiful, also today!

xxx
Susie

2 megjegyzés :

  1. Hogy ez milyen igaz! Nagyon jól sikerült ez a bejegyzésed:) A végére már igazán mosolyogtam...köszi:)

    Szép napot Neked is!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Judit - a mosolynak pedig külön örülök :)

      Törlés