2013. január 16., szerda

Remi Ray (Brit Plus Size Divathétvége, Trapped in a Skinny World) interjú



Ciao Bella!

Szerencsésnek érzem magam, hiszen a Brit Plus Size Divathétvégéhez (n.b. a név megváltozott, elkerülendő a félreértéseket a rendezvénnyel egy időben, de attól függetlenül megrendezésre kerülő Londoni Divathét miatt) kapcsolódó első, exklúzív interjúm után, amit az Evolve magazin alapító-ügyvezető igazgatójával, Rianne Ward-al készítettem (ITT BŐVEBBEN) egy újabb fantasztikus lehetőséget kaptam, hogy bepillantsak a kulisszák mögé. Ezúttal az esemény „anyjával”, az ötletalkotóval, Remi Ray-el készíthettem interjút, aki 25 éves kora ellenére megvalósította legmerészebb álmát. Remi brit plus size blogger és a blogjával azonos nevet viselő Trapped in a Skinny World vintage ruhákat forgalmazó online butik tulajdonosa.

Cupcake&Pearls: Remi, kérlek mesélj nekünk aTrapped in a Skinny World butikról!

Remi Ray: Utolsó éves egyetemistaként kezdtem blogot írni és a butik ötlete is akkor született meg. 13 éves korom óta ruhákat tervezek így elég egyenes út vezetett a blog és a ruhaüzlet beindításához. Teltebb lányként sokszor úgy éreztem, a (sovány) világba zárva élek (Trapped in a Skinny World magyar jelentése = sovány világba zárva, a szerk.) így innen a név.

C&P: Már gyerekként ruhákat terveztél? Ez azért nem túl szokványos egy tinitől!

R.R: Az meglehet – azonban gyerekkorom óta elkísért a teltebb nők öltözködési problémája és ez a frusztráció vezetett az üzleti megoldáshoz. Mindig is dicséretekkel halmoztak el barátaim a saját öltözködésem kapcsán és tudni akarták, 44-es mérettel hol találok divatos ruhákat. Elhatároztam hát, hogy miért ne segíthetnék a gömbölydedebb lányokok? Azidőtájt (2010) elég felkapottak lettek a vintage ruhák én pedig örültem, ha segíthetek a hozzám hasonló testalkatú nőknek. A segítségnyújtás okozta boldogság jóval fontosabb, mint a meggazdagodás, hisz nem lett belőlem egy Rockefeller (felnevet) de a szívem sokkal gazdagodott az idők során a molettebb nők elégedett mosolyából táplálkozva.

C&P: Azonban ha jól tudom, a butik jelenleg nem üzemel, ez igaz?

R.R.: Igen, jól értesült vagy – a Brit Plus Size Divathétvége után egy átalakult, sokkal izgalmasabb Trapped in a Skinny World-el tér vissza a webshop, ahol még több különleges darab vár majd gazdára.

C&P: Gondolom a divathétvége miatt alig jut időd alvásra – február 16 már mindjárt itt van!

R.R: Az idő valóban repül és az életem eléggé felgyorsult, de cseppet se bánom, hisz soha nem voltam még ennyire boldog mint most, mikor látom hogy válik valóra az álmom.

C&P: Hogyan is született ez az álom? Mióta vágysz erre és miért szeretted volna ezt a rendezvényt?

R.R:  Véleményem szerint a teltebb nőknek elég szűkösek a kereteik már ami a divat választási lehetőségeit illeti s jómagam mindig is rajongtam a divatért. Szerintem nem igazságos, hogy számtalan divathét közül egyik sem gondolkozik 42 méret fölött! Szerettem volna lehetőséget adni ezeknek a nőknek, hogy találkozzanak, beszélgessenek és csatlakozzanak a „gömbölyded hadsereghez” ahogy én hívom ezt a mozgalmat és a közösséget. Az álmom egy olyan rendezvény volt, ami nekünk és rólunk szól – ám friss diplomásként nem volt meg hozzá a kellő tőkém. Aztán eljutottam Rianne-hez.

C&P: Aki Nagy-Britannia első számú, plus size nőknek szóló online magazinjának tulajdonosa és ügyvezetője. Szerintem jó választás volt!

R.R: Abszolút! Rianne egy fantasztikus nő – ösztönzőleg hat rám a problémamegoldó képessége, ahogy ripsz-ropsz elintéz dolgokat (felnevet). Megkerestem és a beszélgetésünk eredményeként 2012 szeptemberére megszületett a Brit Plus Size Divathétvége terve. Rianne latba vetette rendkívül szerteágazó kapcsolatrendszerét és amint belekezdtünk a projektbe, egyre több kereskedő, ruhamárka, blogger és újságíró keresett meg minket, mert részese akartak lenni egy nagyon izgalmas és úttörő dolognak! Simply Be, Cover-up Clothing (Live Unlimited Collection) Syreeta Badu, Paulie and Julie, One One Three, Carolyn De La Drapiere, Edwin Sinke, Curvissa, Sky media – csak néhányan azok közül, akik mellénk álltak. A csapatunk pedig 10 főt számlál, akik mind keményen dolgoznak, hogy minden rendben menjen, ezúton is köszönöm Eileen, Skye, Emmanuela, Yasmine, Megan, Michela, Bemi és Dedz  fáradhatatlan munkáját, mellyel valóra váltják az álmom!

C&P: Tehát gyakorlatilag kinyílt a világ, az egész plus size divatipar megmozdult! Decemberben pedig még a modelleket is nyílt castingon választottátok ki.

R.R: Így igaz – nyilvános felhívást intéztünk és közel 300-an jelentkeztek a világ minden pontjáról. Tavaly decemberben kiválasztottunk 15 lányt – köztük magyarokat is, de ezt már Te is tudod – és Nagy Britannia egyik vezető ügynöksége, a Milk Management modelljeivel együtt összeállt az a 25-30 főből álló csapat, akiket február 16-án szombaton a divathétvége záróeseményeként a kifutón láthatunk viszont. Színes és interaktív programokkal készülünk, hiszen a megunt ruhák cseréjétől stílustanácsadáson át modellfelkészítés is szerepel a szombati napon. Ez utóbbit a Milk Management alapítója, egykori plus size modell, Anna Shillinglaw vezeti majd. A plus size beszélgetés moderátora pedig a neves brit plus size blogger, Lauren Ding lesz (Pocket Rocket Fashion blog)

C&P: Úgy tűnik, többet álmodtál egy egyszerű divateseménynél – sokkal inkább egy küldetés, a változás elindítása volt a célod.

R.R: Ez így van – és mivel ebben a változásban nagy szerepet játszik az önbizalom, feltett szándékom, hogy segítsek ebben a nőknek, és remélem felbátorodnak majd azok is, akik eddig szégyenkeztek testalkatuk miatt. Ideje hallatni a hangunkat! Olyan ez a folyamat, akárcsak egy utazás, minek végén a nők szeretettel gondolnak majd minden egyes kilogrammjukra!

C&P: Köszönöm az interjút, Remi – valóságos példakép vagy minden nő számára, hiszen az álmok igenis valóra válhatnak!
 
R.R: Köszönöm én is a támogatásod és februárban folytatjuk! Örülnénk, ha csatlakoznál hozzánk a pénteki zártkörű sajtóeseményen meghívott bloggerként!

C&P: Ez igazán megtisztelő –hamarosan találkozunk!


Ezzel a különleges Pluszos Szépséggel (róluk bővebben ITT olvashatsz) beszélgetni valóban felemelő érzés volt – ahogy láttam a soha nem múló mosolyt az arcán, pedig szemei fáradtságról árulkodtak; a pozitív hozzáállása és az álmaiért végzett kemény munka mind-mind magaslatokba emelte a szememben. Már fiatalon rátalált önmagára ezért nem tudták kikezdeni az iskolai cikizések. Megküzdött a benne lakozó démonokkal és kiütéssel nyert, így tükörbe nézve szépnek tudta látni önmagát, elfogadva teste minden görbületét. Ahogy elmesélte, az ő „utazása” során is voltak ám nehéz pillanatok – történt ugyanis, hogy a brit divatcég, a River Island üzletében dolgozott, mikor is kegyes hazugsággal élve lelkesen rohant a férfi farmerek irányába, hogy onnan válasszon munkaruhát. Valójában azonban nem az ízlésével volt gond, egyszerűen csak nem akarta, hogy nagyobb mérete kellemetlen perceket okozzon a női ruhaosztályon. Azonban ezek az idők elmúltak – az én beszélgetőpartnerem egy magabiztos és boldog lány volt, aki megtalálta belső békéjét és másoknak is segíteni szeretne ebben. Fel akarja hívni a teltebb nők figyelmét a bennük rejlő értékekre, a szépségre ami valóban belülről fakad és jóval fontosabb a ruhaméretnél. Ismerős ez a mondat? Talán már többször hallottátok valakitől? Nos, úgy érzem, megtaláltam a brit hugocskámat, aki ugyanazokat az elveket vallja és ugyanazt a küldetést tűzte ki célul, csak pár kilométerrel távolabb Budapesttől.

Csók, puszi, pá édeseim
Zsuzska 

Elérhetőségek 

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése