2012. november 16., péntek

Pluszos Szépségek II. - Zsuzsi, a tetőtől talpig színes egyéniség



 Ciao Bella!

Gondoltam, nem várok a hétvégéig, inkább még ma bemutatom Nektek Zsuzsit, aki színt visz mindenki életébe, íme tehát a 2. történet :


Zsuzsira elég ránézni – még a szeme is mosolyog, ahogy mondani szokták és valósággal pulzálnak a színek rajta és körülötte. Nem unalmas és beszürkült, az már való igaz – de miért is lenne, hiszen elfogadta önmagát úgy, ahogy van.

Ez a folyamat persze nem az utóbbi 3 hónap gyümölcse – ahogy elmesélte, mióta az eszét tudja, mindig is eltértek azok a centiméterek, akár a vaskosabb ujjakra való gyűrűcsináltatásról vagy a nadrág hosszáról legyen szó. Miközben az ő történetét hallgatom, egy mosoly fut át az arcomon, mert jó érzéssel tölt el, ahogy beszél magáról ez a nő. Mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne, hogy elfogadjuk önmagunkat – szó szerint visszakérdez, mikor arra vagyok kíváncsi, mit szól pluszos méreteihez a környezete „Mit szólna?  Nem téma. Ha engem nem foglalkoztat a kérdés, akkor a környezetem sem ezzel fog foglalkozni. Amíg elég érdekes, szellemes, magabiztos és attraktív tudok lenni, addig fel sem merül. A környezetem többet foglalkozik azzal, hogy honnan szereztem azt a tök jó pulcsit és mennyire irigyelnek, amiért ilyen színesen merek öltözködni, mint azzal, hogy mekkora annak a pulcsinak a mérete.”
Azt hiszem, tökéletesen megfogta a lényeget – mert nem véletlenül mondják azt hozzáértő szakemberek: ami bent van, az sugárzik kifelé és végül az jut vissza hozzád. Hiszen ha lelkünkben rend van és megbékélünk azzal a testtel, amiben élünk – vagy elfogadjuk, hogy ez a jelenlegi állapotunk, de mindent megteszünk annak érdekében, hogy ezen változtassunk – akkor a világ is más szemmel tekint majd ránk. 
Zsuzsi tapasztalati gondolataival maximálisan egyetértek, mikor arra terelődik a szó, vajon könnyebb lenne-e kisebb/vékonyabb testben élni és érvényesülni? Ha az ember lánya ápolt, odafigyel magára és környezetére, pozitív önmagával és másokkal, kellő elfogadással és nyitottsággal szemléli a világot s önmagát – akkor nem a külsőségek dominálnak majd a megítélésben. Hiszen ahogy Zsuzsi fogalmaz, a fenti dolgok nélkül egy 90-60-90 test csak dekoráció – hiányzik belőle az élet!
Pozitív visszajelzésekre persze mindenkinek szüksége van – ahogy Zsuzsi férje is naponta megerősíti őt abban, mennyire kívánatos és szerethető, de a hentes huncut kacsintása miközben a szebb húst adja neki is jól tud esni egy-egy fárasztó nap végén. 
Öltözködésére a színek a jellemzőek – már bejáratott üzletekbe kutat egy-egy darab után és szerinte nagyobb méretben sem lehetetlen már divatos holmit kapni. Segítőkészségét praktikusságával párosítja, hiszen a már megunt daraboktól előszeretettel ad túl Vaterán ahol előfordult már egy áruátadásnál, hogy kellemesen elbeszélgetett a ruhái új tulajdonosával. Szerinte ezek az online aukciós oldalak is remek lehetőséget adnak pluszos nőknek a ruhavásárláson kívül  egyfajta közösségépítésre, hisz méreteinkkel nem vagyunk egyedül!
A színek a körmein is fontos szerepet játszanak és többször előfordult már, hogy vadidegen nőktől gyűjtött be dicséreteket körmét díszítő minták és színek kavalkádjának köszönhetően – de komolyra fordítva a szót a hátsóját szereti a legjobban önmagán. No nem azért, mert azt nem látja – hanem a sportos múltjának köszönhetően jó kondiban gömbölyödik popsija amit bókokkal is megerősít környezete. Gondoltad volna Szépségem, hogy akár egy átlagosnál nagyobb popsit is szerethet az ember? Zsuzsi szerint lehetséges – én is egyetértek!
Arról is megbizonyosodtam, hogy érett gondolkodású, kiforrott ízlésvilággal rendelkező pluszos Szépséggel beszélgetek, hiszen mikor a divatra terelődött a szó, elég határozott véleményt formált. Nem követi vakon az aktuális trendeket, viszont jó szeme van ahhoz, hogy kiszúrjon egy-két darabot a népszerű irányzatokból, ami tökéletesen illeszkedik saját stílusához. Persze időbe telik és sok kísérletezésbe, de mindenkinek azt tudom javasolni, Zsuzsihoz hasonlóan találja meg a saját hangját, amin kifejezi önmagát, hisz a stílus erre hivatott. Figyelembe kell venned  mit hangsúlyoznál, mit rejtenél el, milyen formák és színek állnak hozzád közel – és sose ítélj elsőre, hisz több outfit posztomban ezt tanácsoltam már nektek, adjatok esélyt egy ruhának, próbáljátok fel, töltsétek meg élettel  hiszen a vállfán minden ruhadarab élettelen és szürke.
Örülök, hogy megismerhettem Zsuzsit és a színeit – hamarosan Nektek is bemutatkozik, csak picit másképp, mint ahogy gondolnátok, Szépségeim!

Ha lemaradtál volna a történet bevezetőjéről akkor KATTINTS IDE - az első, Ágica történetét pedig ITT OLVASHATOD!

Csók, puszi, pá édeseim
Zsuzska

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése