2012. november 15., csütörtök

Pluszos Szépségek I. - Ágica, az életvidám örök optimista



Ágica, az életvidám örök optimista

Ágicával a lányán, Szilvin keresztül ismerkedtem meg. Akik régebb óta követik a blogomat, emlékezhetnek arra a beszélgetésre (KATT IDE) amit a mai napig meghatározónak érzek a blog szempontjából, hiszen Szilvi volt az első olyan lány, akit a blog kapcsán vadidegenként üdvözöltem, de már egy meleg öleléssel búcsúztam el tőle a beszélgetésünk végeztével.

Ágicáról már akkor hallottam – ő az az életvidám nő, aki olyan komolyan vette a pluszos Szépségek megsegítését, hogy megélhetését is erre alapozza, hiszen Szegeden úttörőként nagyobb méretű divatos ruhákkal próbál segíteni a hozzá hasonló nőknek, hogy minden nap előhozzák a bennük rejlő „Csini” nőt – innen is az üzlet neve: Csini Divatszalon (WEBOLDAL ITT)  ahol  a kedves bemutatkozás után ne hagyjátok ki a webshop opciót sem, hiszen a Csini így már nem csak szegedieknek elérhető!)

A hallottak felkeltették az érdeklődésem és felvettem Ágicával a kapcsolatot, mert kíváncsi voltam a múltra. Kíváncsi voltam arra, hogyan, miként fogadta el, hogy méretei meghaladják az átlag konfekcióméretet. Kíváncsi voltam, benne mi az a bizonyos plusz, amiről mindig írok, ami meggyőződésem, hogy minden nőben ott rejlik. 

Elmesélte, hogy mint mindannyian, ő is megjárta a „hadak útját”, hiszen a munkahelyi megjegyzések őt sem kerülték el és egy-egy csípős női kritikát bizony neki is nehezebb volt feldolgoznia. Az ő életében a segítség párja, Pista személyében érkezett meg, akivel már 24 éve boldog házasságban él. Pista az ő Mark Darcy-ja aki épp úgy szereti Ágicát, ahogy van, aki nem hagyta, hogy a külvilágból érkező, esetenként bántó megjegyzések letörjék Ágica önbizalmát vagy elvegyék optimizmusát.
Párja segítsége sokat jelentett abban a folyamatban, míg megszerette testét és mára már nevetve meséli, milyen kis méretnek számít a maga 46/48 konfekciójával a divatszalonjában. Mint egy féltve dédelgetett álmot, úgy mesél a ruhaüzletről, ami több mint divatos nagy méretű ruhák tára – hiszen számtalan szorongó lányon, hölgyön segített már pár jó szóval, dicsérettel és megfelelő öltözködési tippel.  Az ő szájából hiteles és őszinte, ahogy egy-egy ruhapróba közben lelket önt a vendégekbe, hiszen ő maga is átesett a megvetésen, a kudarcokon amit egy-egy üzletbe betérve tapasztalt.
Ugye ismerős érzés, Szépségeim, amikor sátorszerű ruhákba bugyolálod magad, hogy épp elfedd a nem kívánatos testrészed? Ágica mosolyog már mindezen, mert magabiztosan állítja, aki hozzá betér, az nem akar takargatni azután, hiszen mint mondja, meg van a technika, hogyan lehet „elcsalni” pár centimétert innen és onnan. 

Kérdésemre, hogy melyik testrészét szereti legjobban gondolkodás nélkül a szíve a válasz, hiszen nagyon szeret adni, másokon segíteni – neki ez okoz örömet. Pár perc gondolkodás után persze azért bevallja, a bőrét és a dekoltázsát sem cserélné el mással – ugyanis a sok bók, amit kapott megerősítette nőies idomai iránti szeretetét.

Empatikus nő – tudja és átérzi mások örömét és bánatát egyaránt, egyfajta lelki támasz is nőtársai számára.  Mivel öltözködése sokszor hangulatától függ – nem gyakran láthatjuk őt szürke vagy fekete színekben, hiszen lételeme a mosoly, a nevetés és a boldogság.

Ugye mennyi minden, amit nem gondolnál, ha csak ránézel erre a nőre?  Pedig van benne plusz bőven – és hamarosan megismeritek Ti is, Szépségeim, ezúttal egy új szerepben! Hamarosan! 

Csók, puszi, pá édeseim
Zsuzska

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése